Jan Gusta Havel: Hokejový Vivaldi

Jiří Moc

Jan Gusta Havel: Hokejový Vivaldi

239 Kč


Skladem
Stav: antikvariát (dobrý stav)
Typ: kniha
Další údaje: Nakladatelství: Uniprint. Rok vydání: 2001.
Jan Gusta Havel je jediná legenda Sparty, o které vyšla životopisná kniha. Vynikající hráč i tmelič kolektivu, dnes šedesátiletý majitel restaurace, má rozhodně co říci - a to jak z hokejového tak nehokejového života.

Kolínský rodák odehrál ze Spartu Praha a Duklu Jihlava celkem 13 sezón. Byl to velmi dobrý bruslař a konstruktivní hráč s vynikajícím citem pro gólové zakončení akcí. Z venkovského rybníka se středního útočníka a zejména na pravé křídlo v předních týmech nejvyšší soutěže a reprezentace.

Největších sportovních úspěchů dosáhl na přelomu šedesátých a sedmdesátých let. V reprezentaci odehrál 63 utkání a vstřelil 34 branek, má stříbrnou medaili z olympiády v Grenoblu 1968. Účastník dvou olympijských her 1969 a 1972, tří světových šampionátů 1967, 1969 a 1971. V polovině sedmdesátých let přestoupil ze Sparty do Slavie, ve slávistických barvách ve druhé nejvyšší soutěži působil jako hráč v letech 1975 a? 1979. Další tři sezóny vedl druholigové mužstvo Slavie coby trenér. Je členem Klubu hokejových střelců - celkem 316 branek (282 liga + 34 reprezentace).

Pozor, v knize je vlastnoruční věnování Jana Gusty Havla "kamarádovi Valdovi".