Strach je přítel vítězů

Marian Jelínek, Markéta Hůrková

Strach je přítel vítězů

639 Kč


poslední dva kusy skladem
Stav: antikvariát (dobrý stav)
Typ: kniha
Další údaje: Vydal: Starý most s.r.o. Rok vydání: 2011. Počet stran: 180. Vazba: pevná, bez přebalu.
Kód zboží: 9788087338100
Hokejový trenér Marian Jelínek a renomovaná sportovní novinářka Markéta Hůrková napsali na téma fenoménu strachu ve sportu tuto publikaci určenou pro trenéry, sportovce, ale i pro všechny, kteří chtějí žít lepší život. Kniha obsahuje řadu skutečných příběhů a rozhovorů se sportovci, předmluvu napsal brankář Petr Čech.

Marian Jelínek vysvětluje působení strachu na sportovce v rozhodujících okamžicích jejich výkonu, Markéta Hůrková přidává konkrétní příběhy a na téma strach hovoří s mnoha špičkovými sportovci (Martin Straka, Martina Sáblíková, Aleš Valenta, Ondřej Synek, Ondřej Bank aj.). Úvodní slovo ke knize napsal fotbalový brankář Petr Čech. V publikaci je více než 80 fotografií, které ukazují známé české i světové sportovce v různorodých emocích, které přináší rozdílné fáze sportovního výkonu.

Uvedli v knize, nebo o knize

Strach je mým přítelem, protože i když se něco nepovede, můžete se z toho poučit.
Martina Sáblíková, rychlobruslařka, olympijská vítězka

Kdo se bojí, nesmí do lesa! To ve sportu stále platí. Strach mají ti, kteří o sobě pochybují. Jen sebedůvěra však nestačí. Musí být podpořena stoprocentní přípravou z tréninku. To je cesta, jak nemít strach, že se něco nepodaří.
Petr Čech, fotbalový brankář

Strach motivuje, abyste ze sebe vydali víc. Po výbuchu na Světovém poháru 1996 jsme měli před Naganem strach, abychom znovu nezklamali. Všichni jsme se tak báli ostudy, že z toho nakonec bylo zlato.
Martin Straka, hokejista, olympijský vítěz

Kniha může sportovce posunout v jejich sportovních výsledcích. Může být tím spouštěčem, který je katapultuje mezi elitu.
Markéta Hůrková, spoluautorka knihy

Kniha s názory odborníků z psychologie, trenérů i sportovců na téma strach přináší velmi zajímavé čtení. Já osobně spojuji psychiku se strachem o výsledek.
Pavel Vrba, fotbalový trenér

Strach může zabíjet pozitivní myšlení, v životě i ve sportu. Rady, jak porazit strach, patří k nejcennějším.
František Výborný, hokejový trenér

Tato populární a čtivá knížka má šanci srozumitelným způsobem pomoci k porozumění emocí strachu a úzkost v souvislosti se sportovním výkonem.
MUDr. Eva Radová, psychiatrička zabývající se sportovní psychologií

Dílo ukazuje, jak je možno „prací na sobě“ zlepšit sportovní výkon, ať již vrcholový nebo rekreační – a vlastně tak demonstruje samotnou podstatu vlivu psychiky na sportovní výkon. Měl by ji číst každý, kdo o tento cíl usiluje.
MUDr. Zdeněk Kalvach, bývalý dlouholetý primář Psychiatrické léčebny Bohnice

Jsem přesvědčený, že tato kniha bude vítaným pomocníkem nejen všem trenérům, ale zároveň správnou inspirací, jak žít dobrý život.
Vítězslav Lavička, fotbalový trenér

Příběhy sportovců, kteří strach překonali, pomáhají léčit i opravdu nemocné lidi.
Petr Novák, trenér Martiny Sáblíkové

Vrcholový sport je také „o hlavě“ a jeho osobnosti mají stejnou hodnotu jako vrcholové osobnosti z jiných sfér.
PhDr. Hana Válková, CSc., profesorka v oboru kinantropologie, specialistka na psychologii sportu